آخرین مطالب مقالات پزشکی


بهداشت دهان و بیماری قلبی
رابطه بهداشت دهان و دندان با بیماری های قلبی ادامه
تاثیر لیزر در ایمپلنت های دندانی بیماران مبتلا به پوکی استخوان
تاثیر لیزر در ایمپلنت های دندانی و پوکی استخوان ادامه
رفع ابهامات درباره لیزر دندانپزشکی
رفع ابهامات درباره لیزر دندانپزشکی ادامه
جایگاه لیزر در پزشکی و دندانپزشکی
جایگاه لیزر در پزشکی و دندانپزشکی ادامه
کاربرد لیزر در دندانپزشکی
کاربرد لیزر در دندانپزشکی نوین ادامه

نشانی کلینیک

خوزستان، اهواز ، کیانپارس
نبش 3 غربی پلاک 50 کلینیک لیزر دندانپزشکی دکتر مقدسی
تلفن:06133384391
        06133384392 - 06133384393

آدرس بر روی نقشه گوگل

بهداشت دهان و بیماری قلبی


شاید برای اکثر مردم رابطه ای بین بیماریهای دهان و سایر بیماری ها وجود نداشته باشد ولی تحقیقات بر عکس این تصور عامه مردم را نشان می دهد.


آیا نگران بیماری قلبی خود در حال یا آینده هستید؟ آیا هزاران تومان صرف خرید کتاب ، دستگاههای ورزشی و یا باشگاه رفتن میکنید؟ اما همیشه یک راه حل ساده تر یا شاید بهتر وجود دارد که هزینه کمتری هم در بر خواهد داشت و آن را ما به شما توصیه می کنیم که همانا استفاده از مسواک و نخ دندان است.

برخی پژوهشگران بر این باورند که باکتری های موجود در دهان به دلیل عدم رعایت بهداشت عفونی شده و از طریق جریان خون وارد دریچه قلب شده و عملکرد آن را دچار اختلال می کنند.به همین دلیل برخی از آنها معتقدند که بیماران قلبی باید قبل از اعمال دندانپزشکی، آنتی بیوتیک مصرف کنند. اما آنچه همه در آن اتفاق نظر دارند اینست که بیماران قلبی باید قبل از انجام اعمال دندانپزشکی با پزشک خود مشورت کنند.

تحقیقاتی که در انجمن پزشکی سالخوردگان آمریکا صورت گرفته نشان می دهد سالخوردگانی که دارای دندانهای پوسیده و خراب هستند  در معرض ابتلا به بی نظمی ضربان قلب قرار دارند. همچنین وقتی فردی به بیماری لثه و دندان مبتلا باشد این بیماری باعث رشد باکتری ها و عفونت در دهان می شود.. مضرات این باکتری ها در مرحله اول از بین بردن دندانهای فرد بیمار است و در مرحله بعدی جذب بدن می شوند و بر سیستم خون و قلب تاثیر منفی می گذارند و باعث  سکته قلبی و مغزی می گردند. به همین دلیل پزشکان به افراد مخصوصا سالخوردگان به طور مداوم توصیه می کنند برای معاینه دندانهای خود به دندانپزشک مراجعه کنند.

در تحقیقات مختلف آمارهای متعددی مبنی بر احتمال ابتلا به بیماری قلبی از طریق عدم رعایت بهداشت دهانی ارائه شده است. بعضی مطالعات احتمال ابتلا را دو برابر و برخی چهار برابر بیشتر از افراد با رعایت دهان و دندان ذکر کرده اند.

عفونت های مزمن در دهان مخصوصا لثه  مانند عفونت های مزمن در جاهای دیگر بدن عمل می کند زیرا بر سیستم پاسخ دهی بدن فشار وارد می کند. پاسخ بدن به هر مشکلی از طریق خون در بدن صورت می گیرد یعنی بدن راه حل و درمان خود را از طریق خون به قسمت مورد نظر ارسال می کند و وقتی این عفونت ها سیستم پاسخ دهی را دچار اختلال نمود باعث ایجاد پلاک در عروق خونی می شود. در واقع باکتری های دهان به پلاک سیستم گردش خون می چسبند و در شکل گیری پلاک های داخل عروق و لخته شدن خون مشارکت می نمایند.

 

اما در انتها باید ذکر کنم که پیشگیری بهتر از درمان است. باید از همین حالا به دنبال راه چاره بود تا بعدا نیازمند درمان های سخت و پر هزینه با فشارهای روحی فراوان نباشیم. اما راههای ساده و کم هزینه برای جلوگیری از بیماری قلبی:

  1. رعایت بهداشت دهان
  2. خوردن غذای سالم و داشتن رژیم مناسب
  3. ورزش کردن
  4. کم کردن وزن
  5. کنترل فشار خون و دیابت
  6. کنترل کلسترول خون